Međunarodni dan osoba s invaliditetom

2017-12-04 12:00

Plesnom točkom koju su izveli Jasmina Slavnić iz Društva multiple skleroze Karlovačke županije i Mirsad Bećirović iz Udruge slijepih USKA, uz pratnju Nikoline Pahanić Lugar i Saše Lugara iz udruge River Dance Karlovac, započela je deseta konferencija pružatelja usluga osobama s invaliditetom u Karlovačkoj županiji.

Zadovoljna postignutim u proteklom desetljeću je i predsjednica Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije Blaženka Presečan. Ipak, poručuje da problema ima još mnogo, a glavni su oni egzistenijalni, prije svega zapošljavanje . “Na tome treba jako puno raditi. Revolucionarna je stvar to što osobe s invaliditetom koje se zapošljavaju više ne gube osobnu invalidninu, a što se tiče nepoštivanja kvota zapošljavanja osoba s invaliditetom od strane poslodavaca, tu je potrebna veća senzibilizacija”, dodaje Vučinić Knežević.

Konferenciju podržava i Grad Karlovac. Obilježanje tjedna mobilnosti u sklopu kojeg se dodjeljuje nagrada Plavi cvijet pristupačnosti, uklanjanje arhitektonskih barijera,osiguravanje pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama, samo su neki od primjera koji pokazuju stav grada prema ovoj temi, podsjetila je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.

Natrag