Hrvoje Kraševac

Zagrepčanin, rođen 29.9.1980. gdje je u svom rodnom kraju pohađao i završio osnovnu i srednju školu. Kao petogodišnjak već je odabrao životni put, pronalazeći svoju inspiraciju u svijetu plesa, nastupajući u folklornom ansamblu Jože Vlahovića. Zahvaljujući bratu (Siniši Kraševcu) kao njegovoj prvoj potpori u devetoj godini života započinje svoju profesionalnu karijeru. Nakon kratkog vremena, svega godinu dana, prima prvo priznanje "medalju" plešući u plesnom klubu "Mađarac". Još uvijek dijete, svjestan odricanja i neumorne borbe, igralište zamjenjuje ozbiljnim radom gradeći svoje znanje i umijeće uz podršku mnogobrojnih instruktora kao što su: Elio Bašan, Patricia Miletić, Ismet Čamdžić, Milka Ivošević, Marija Klepac, Matej Krajcer, Danijela i Fredy Novak, Barbara i Nataša Ambroš, Katija Klep, Iwona Golzcak (Poljska), Mrs. Carol (UK), Galke (Njemčka), Pregnolato (Italija) i mnogi drugi... Uz podršku Ismeta Čamđiča, instruktora koji je u njega polagao veliku nadu, prolazi prve uspone i padove. No, ne osvrčući se Hrvoje kreće dalje te veliki uzor i inspiraciju pronalazi u svojem glavnom mentoru i učitelju Sergeju Miliciji (Ukraina) zaslužnog za izgradnju temelja današnjeg imena HRVOJE KRAŠEVAC. Zahvaljujući njima, dugogodišnjom suradnjom i uloženim trudom dolaze i prvi rezultati, gdje već u 19. godini života stvara svoje prve sljedbenike, državne prvake u latinoameričkim i standardnim plesovima (1999. god.) Ivor Benc i Danijela Masnjak.
U međuvremenu plesno znanje uspješno širi u drugim gradovima diljem lijepe naše (Varaždin, Ivanič grad, Sisak, Samobor, Pula, Rovinj, Rijeka, Križevci, Osijek, Slavonski Brod itd.) kao i u drugim državama diljem Europe. Svoju plesnu tehniku do sitnih detalja usavršio je u Italiji gdje je i proveo dio svog života. 2006. godine sa bogatim iskustvom vraća se u rodni grad, gdje dinamiku rada stavlja na višu razinu te peripetija njegova života dolazi do vrhunca. Započinje sa jedinstvenim i prepoznatljivim stilom koje danas očituje njegovo ime. Iznimna točnost, brzina i energičnost pridonose njegovoj eleganciji koje je šira javnost mogla vidjeti u popularnom TV show-u "Ples sa Zvijezdama". Konkretni rezultati marljivog, dugogodišnjeg rada ubrzo su bili popraćeni podrškom medija gdje Hrvoje postje zaštitničkim simbolom plesa. Tako zamijećen, dobiva na vrijednosti vršeći prvi samostalni korak ka ostvarenju velikog sna, koje 2008. godine dobiva novo ime "Plesni Studio Fever". Kao samostalni poduzetnik, profesionalni trener kreće s pripremama posljednje faze svoje plesne karijere polažući ispit za plesnog suca u HSPS. Njegova nesebičnost, ljubav i strast prema plesu nosila je i svoju cijenu kako materijalnu tako i emotivnu. Zahvaljujući tome, kroz svoj rad je u mogućnosti pružiti vjeru i poticaj onima kojima je to najpotrebnije. Njegovi humanitarni projekti sa djecom s poteškoćama u razvoju i socijalno ugroženim obiteljima uskoro će biti vidljivi i široj javnosti.
Današnji četrnaestostruki državni prvak i pobjednik mnogih drugih natjecanja sada može ponuditi široku paletu plesne edukacija za one s visokim apetitom. Latinoamerički, standardni i društveni plesovi, salsa, reaggeton, bachata, merengue, styling, popularni footwork, samo je jedan mali dio opusa koji nudi "Fever". Brojne radionice, glazbeno edukativni programi, druženja na međunarodnoj razini, karnevali, plesni kongresi jedne su od Hrvojevih najava koje skromno odaje. I na posljetku rečenica poznata među njegovim polaznicima, "Ne sanjaj svoj život, nego živi svoj san" saživila je sa primjerom koji nam daje.