Humanitarni Piknik 

Humanitarna akcija "Njima na dar", koju četvrtu godinu zaredom organizira Udruga Jak kao Jakov, počinje nedjeljnim piknikom na Foginovom kupalištu.

Za posjetitelje će u nedjelju kuhati članovi Udruge kuhara Karlovačke županije. Oni će po promotivnim cijenama moći kušati vrhunska jela te se zabaviti uz bogat plesni, sportski i glazbeni program. Poslijepodne je najavljen nastup karlovačkih bendova i klapa.

Na Jakovljev rođendan, 19. svibnja u Domu HV Zrinski bit će održana projekcija dječjeg filma "Pozdrav od Mikea". Riječ je o nizozemskom obiteljskom filmu, nekoliko puta nagrađivanom na Europskim festivalima. Prikupljeni novac od piknika i projekcije namijenjen je za odlazak štićenika Udruge na izlet u Zadar, 23. svibnja.

"Za njih pripremamo treći dan akcije kada ih, po prvi puta, vodimo na izlet. Idemo na Vojni aerodrom Zemunik gdje nas očekuju naši domaćini, vojni piloti akrobatske grupe "Krila oluje" koji će našim mališanima pokazati svoje avione i helikoptere, izvodit će akrobatske letove. Sadit ćemo maslinu prijateljstva, šetati Zadrom...Na morskim orguljama planiramo u nebo pustiti balone s dječjim porukama...", najavila je predsjednica Udruge, Ivančica Rubido.

Organizatori očekuju dobar odaziv na akciju, kao što je bio i prijašnjih godina.

Više od osam tisuća kuna prikupljeno je na prvom humanitarnom pikniku Udruge Jak kao Jakov, održanom na ŠRC Korana.

U suradnji sa Udrugom kuhara Karlovačke županije, koji su pripremali gulaš i paprikaš, u akciji su podijeljena sva jela, čime se na taj način prikupilo čak 6 tisuća kuna. Unatoč kiši i ružnom vremenu akcija se uspješno održala, nakon što je sa Foginovog kupališta preseljena na ŠRC Korana.

"Nije nam bilo lako sve složiti jer smo se sa Foginovog kupališta, zbog kiše, selili na prostor na kojem se održavaju Dani piva. Ali, zapravo je sve ispalo odlično. Svu pripremljenu hranu i onu koju su nam donirali smo prodali i prikupili preko osam tisuća kuna", kaže predsjednica Udruge Jak kao Jakov, Ivančica Rubido.