Djecji vrtuljak 2015

Na ovogodišnjem, trećem po redu, “Karlovačkom vrtuljku” udvostručio se broj radionica u odnosu na prošlu godinu, a interes za ovu manifestaciju značajno je porastao i kod djece i kod roditelja, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.
“Karlovački vrtuljak” počinje na Majčin dan u nedjelju, 10. svibnja u 10 sati prigodnim programom u Gradskom kazalištu “Zorin dom”, a od 11 sati bit će za svu djecu izvedena predstava “Veliki i mali”. Manifestacija će završiti u nedjelju, 17. svibnja prigodnim programom koji počinje u 10 sati u 30 minuta u Gradskom kazalištu “Zorin dom”, a u sklopu programa besplatni koncert za djecu održat će Dječji zbor “Zorice”. Renata Kučan iz Društva “Naša djeca” istaknula je da će za vrijeme “Karlovačkog vrtuljka” biti održan veliki broj radionica, različitih predstava i sportskih aktivnosti.


-Ove godine imamo prijavljeno osamdesetak radionica, a uključeno je šezdesetak voditelja volontera, a to su učitelji, odgajatelji, nešto studenata i po prvi puta ove godine jedna učenica srednje škole. Ponosni smo što se značajno povećao interes za ovu manifestaciju. Imat ćemo tematske dane, tako je u ponedjeljak tema dodir, u utorak glas, slovo, riječ, jezik, u srijedu pogled, u četvrtak miris, u petak pokret i u subotu zvuk. U subotu, 16. svibnja organiziramo s Udrugom “Osmica” druženje djece kod planinarskog doma na Kalvariji i kod Starog grada Dubovca. Pozivam sve zainteresirane da nam se priključe na svim aktivnostima ovogodišnje manifestacije. Radionicama mogu prisutvovati svi koji to žele, kazala je Renata Kučan


Ove godine se u “Karlovački vrtuljak” uključilo niz udruga, kao što su Umjetnička udruga “Lepeza”, koja se bavi dječjim folkorom, Udruga “Mali princ” i Kinoklub Karlovac. Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Andreja Navijalić istaknula je da je znakovito da manifestacija počinje na Majčin dan, a 15. svibnja bit će prigodno obilježen i Dan obitelji.
-“Karlovački vrtuljak” tradicionalno se održava treću godinu, a krenuo je kao jedna ideja da okupimo i pružimo najbolje što možemo za našu djecu. Vrtimo “vrtuljak” iz godine u godinu sve bogatiji i sve bolji, sa sve većom ponudom radionica. Vrijedno je istaknuti da Karlovac s ponosom nosi titulu Grada prijatelja djece i ovom aktivnošću pokazuje da skrbi i vodi brigu o svojoj djeci ne na način samo kroz neke organizirane oblike aktivnosti, nego im nudi raznolikosti i podupire sve one programe, koji se u gradu provode, a vezani su uz djecu, rekla je Andreja Navijalić.


Renata Kučan iz Društva “Naša djeca” zahvalila je Hrvatskom radio Karlovcu na snimanju spota za “Karlovački vrtuljak”, koji su napravila sama djeca. Svi koji su radili na spotu izuzetno su zadovoljni, a djeca su sretna što se spot često pušta