Duga Resa fest 2015

UVODNA PLESNA TOČKA - RIVER DANCE KARLOVAC (Andreja Colnar, Sunčica Banić, Dejana Obranović, Tihana skukan, Andrijana Krividć)

Statua drugog po redu Duga Resa Festa potpuno zasluženo pripala je Karli Ani Sabljak učenici Osnovne škole Ivana Brlić Mažuranić iz Ogulina. Karla je pjesmom Nine Badrić „Čarobno jutro“, očarala publiku, ali i članove žirija koji su joj mahom svi dali najvišu ocjenu, pa se već od početka glasanja vinula u sam vrh liste natjecatelja.

Na kraju je uvjerljivo odnijela pobjedu skupivši ukupno 99 bodova. Drugo mjesto s osvojenih 75 bodova pripalo je OŠ Slava Raškaj iz Ozlja koju je predstavljala Nika Viktorovski izvedbom pjesme „Svileni“ grupe Magazin, a treća je dugoreška škola Ivan Goran Kovačić za koju je nastupio Lovro Skolan s pjesmom Georga Ezre „Blame it on me“ i koja je osvojila 63 boda žirija. Od ukupno 16 škola koliko ih se natjecalo na ovogodišnjem Dugoreškom Eurosongu, četvrto mjesto pripalo je prošlogodišnjoj pobjednici OŠ Banija s osvojenih 62 boda, a na petom je natjecanje završila OŠ Grabrik osvojivši 53 boda.

Pred žirijem kojeg su činili Marko Tomasović, Ivanka Boljkovac, Vesna Žagar, Dario Štefanac, Marina Tomašević, Uršula Tolj, Sanja Doležal, Goran Topolovac i Marko Turkalj nije bio nimalo lak zadatak, jer na jednom mjestu okupilo se doista puno mladih i kvalitetnih pjevača.

Zahvaljujući brojnim sponzorima, osigurane su i lijepe nagrade. Tako je prvoplasirana Karla osvojila dvodnevni izlet za dvije osobe u Veneciju, deset karata za Terme Tuhelj nagrada su za osvojeno drugo mjesto, treće plasirani osvojili su karte za posjet zagrebačkom Zoološkom vrtu, a voditelji svih timova dobili su vaučere za posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Glazbeni festival osnovnih škola Duga Resa Fest 2015 još jednom je pokazao koliko mladih i talentiranih pjevača i glazbenika imamo u Karlovačkoj županiji, jer svi natjecatelji bez obzira na konačni plasman pokazali su da imaju pjevačkog i glazbenog talenta. Mnogi su uz pomoć svojih mentora osmislili i zanimljive scenske nastupe, no ime Karle Ane Sabljak svakako valja zapamtiti, jer obzirom na kvalitetu izvedbe, zrelost glasa za učenicu 8. razreda te siguran i nesputan nastup, nastavi li raditi na pjevanju, zasigurno je očekuje lijepa pjevačka budućnost.

Dugoreška kino dvorana bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a tijekom festivala publika je glasno bodrila svoje predstavnike. Nije nedostajalo ni transparenata, no najglasniji su ipak bili navijači domaćina OŠ Ivan Goran Kovačić. Vedru i veselu atmosferu upotpunili su u zabavnom dijelu programa dugoreški trio na udaraljkama, Jelena Stipković te plesna skupina Martine Tomić, a voditeljice Mihaela Štajduhar i Ana Lesić, kao i cijeli organizatorski tim na čelu s Zoranom Vilovićem i Goranom Topolovcem, koji je volonterski odradio ovaj veliki posao, zaslužuju svaku pohvalu, jer sve funkcioniralo besprijekorno, a ako je i bilo nekih propusta publika ih nije zapazila.

Ugodna i zanimljiva glazbena večer završila je proglašenjem pobjednika, a uz konfete, odličnu scenografiju i pjesmu „ We are the champions“ i sve sudionike okupljene na pozornici ugođaj dugoreškog Eurosonga ispunio je i srca brojnih roditelja, učitelja i ostalih posjetitelja.