Svjetski dječji tjedan 2012

 

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija posvećena djeci koja se održava svake godine u prvom punom tjednu listopada. Ove godine obilježava se u periodu od 01. do 07. listopada 2012. godine. Cilj Dječjeg tjedna je usmjeriti pozornost šire javnosti na prava i potrebe djece kroz igru i druženje u za njih prigodno pripremljenim radionicama, izložbama, projekcijama i ostalim stvaralačkim aktivnostima. Također je jedan od ciljeva potaknuti odrasle da na volonterskoj i stručnoj osnovi pokrenu nove akcije od šireg značaja za daljnji razvoj i odgoj djeteta. Grad Karlovac će se uključit i ove godine u obilježavanje Dječjeg tjedna u suradnji s udrugama Društvo naša djeca Karlovac, UO Lepeza, Jak kao Jakov , Sv. Veronika, Sportsko rekreacijski i plesni klub „Casablanka“, Udruga za ples i rekreaciju River Dance Karlovac i Gradskim muzejem Karlovac kroz različite radionice, priredbe i aktivnosti za djecu.
Osim toga, sve karlovačke osnovne škole, dječji vrtići te ustanove i udruge koje djeluju na području grada Karlovca obilježit će ove značajne dane kroz različite radionice, igre i aktivnosti. 

U petak, 05.10.2012.g. u 12 sati, na Trgu bana J.Jelačića održat će se prezentacija i dodjela nagrada za izradu memo kartica na temu „Mobilnosti“ (predškolske vrtićke skupine u suradnji sa Savezom udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije).
Za vikend, subotu i nedjelju pripremili smo događanja u koja pozivamo svu djecu Karlovca od 4 do 14 godina starosti i molimo vas da pozovete javnost:

- u subotu, 06.10.2012.g. od 10,00 do 13,00 sati ispred Edisona - prodajna izložba udruge Jak kao Jakov i OŠ Banija. Prodavat će se uradci sa nedavno održanih radionica, a sav prihod ide za troškove liječenja 4,5 godine stare Nine Salopek.
- za vrijeme prodajne izložbe održati će se također niz plesnih i zabavnih događanja uz facepainting za svu djecu

- u nedjelju 07.10.2012.g. 17,00 do 18,30 sati održati će se prvi veliki kids disco party u velikoj dvorani Edisona, ulaz je roditeljima „zabranjen“, a djecu očekuju veseli voditelji, animatori i prava disco kugla u organizacij udruge River Dance Karlovac

 

 KAKO JE BILO POGLEDAJTE U GALERIJI.